Borvidékek

A HAJÓS-BAJAI BORVIDÉKEN a szőlőtermesztés fellendítését az idetelepített németajkúaknak köszönhetjük. Itt található Európa legnagyobb összefüggő, 1200 pincéből álló pincefaluja. A természetes löszhát adottságai tökéletesen megfelelnek arra, hogy benne alagutakat vájva, télen-nyáron közel azonos hőmérsékletet tudjanak biztosítani a boroknak. A másik különlegessége, hogy itt alakult Magyarország első borlovagrendje, a Pax Corporis.
A KUNSÁGI TÁJON VAN az ország legnagyobb borvidéke. A török hódoltság után és főként a filoxéravészt követően nagy lendületet vett ezen a tájon a szőlő- és bortermelés. Az Alföld minden csepp borában érezhető a napfény, hiszen itt évente több mint 2100 órát mosolyog ránk a Nap. Igaz,a borvidék háromnegyed részen fehérbort adó szőlőfajtákat termesztenek, a vörös borok közül különösen jó híre van a Kiskőrösi Kadarkának és a solti boroknak. A könnyű, lágy borok némelyikéből igazán különleges pezsgőt készítenek Izsákon.

A dél-alföldi BORUTAK várják a borivókat, ahol egy-egy túra alkalmával nemcsak a tájra jellemző borokat, a helyi sajátosságokat és az adott térség tipikus termékeit ismerhetik meg a vendégek, hanem a helyi kulturális és történelmi hagyományokat is.
Ajánlott borútjaink:
• Kecskemét - Szabadszállás - Kolon-tó - Kiskőrös-Soltvadkert - Fülöpjakab - Kecskemét
• Kecskemét - Kecel - Kiskőrös - Kiskunhalas - Jánoshalma - Érsekhalma - Hajós - Nemesnádudvar - Ásotthalom - Kecskemét

Pünkösd vasárnapján rendezik meg a NYITOTT PINCÉK NAPJÁT amikor a részt vevő pincék kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, akik bepillantást nyerhetnek a borok titkaiba. Régiónkban minden évben különböző rendezvények is várják a borturistákat, mint például a Kecskeméti Országos és Hírős Borfesztivál, a Nemesnádudvari Újbor Ünnepe, az Izsáki Sárfehér Napok, a Vince-, Orbán- és Márton-napi borünnepek, a szüreti fesztiválok, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Vissza
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit