Antimikrobiális Fotodinámiás Terápia

Az Antimikrobiális Fotodinámiás Terápia (APDT vagy PDT  teljesenmellékhatás mentes eljárás, mellyel a tasakokat alaposan meg tudjuk tisztítani a baktériumoktól tabletták, kemikáliák használata és műtét nélkül. Két szakaszból áll:

1)       A tasakok professzionális tisztítása a fogkő és a keményen odatapadt lepedék eltávolítása, s a baktérium-szám csökkentése érdekében.

2)       Kék festéket folyatunk az  érintett tasakba, ezt rövid idő alatt a baktériumok felveszik, s ez fényérzékennyé teszi őket. Ezután lágy lézerrel megvilágítjuk a területet, mely szelektíven az érzékennyé tett baktériumokat elpusztítja. (A fényérzékennyé tevő anyag hozzáköt a baktériumok falához, láthatóvá téve ezáltal a baktériumokat. Az adott hullámhosszúságú lágy lézerfény aktív oxigént hoz létre, mely tönkreteszi a baktérium membrán egységét és ezáltal elpusztítja a baktériumot ). Ezt az eljárást a megfelelő hatás elérése érdekében három egymást követő héten kell megismételni. A terápia sikere után sem mellőzhető azonban, hogy kövesse az utasításokat a jó szájhigiéné érdekében és rendszeresen megjelenjen a megbeszélt ellenőrzéseken – ahol majd elvégezzük a professzionális fogtisztítást.

Vissza a fogászati lexikon szócikkeihez
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit