Digitális röntgen

Napjainkban egyre inkább elterjedőben van az életünk minden területén a digitális technológia. Nincs ez másképp a fogászati rtg. esetében sem. A korábbi filmes rendszerhez hasonló rendszerről van szó, csak ebben az esetben a filmet egy digitális érzékelő lemez helyettesíti, amelyre a felvétel készül. Ezután ezt belerakjuk egy leolvasó berendezésbe, mely az adatokat letöltve a szenzorról, a monitoron jeleníti meg.

Az ARS DENTAL rendelkezik digitális  röntgen technológiával mind a kisfilmes, mind OPT (panoráma röntgen )formátumban. Célunk ugyanis, hogy pácienseink mindig a legmodernebb, legbiztonságosabb vizsgáló és kezelési eljárásokhoz juthassanak általunk.

Mik az előnyei a hagyományos filmhez képest?

  • Egyrészről kevesebb helyet foglal, nem kell fiókokat megpakolni a sok rtg. felvétellel, mely közül aztán időigényes előkeresni az épp szükséges képet. A számítógépből pár kattintás, pár másodperc alatt elő lehet keresni az adott pácienshez tartozó rtg. képet.
  • A számítógépen a képet lehet nagyítani, kicsinyíteni, kontrasztot változtatni, ezáltal még pontosabban még precízebben tud az orvos diagnosztizálni.
  • Lehetőség van méréseket végezni, melyre implantációnál, gyökérkezelésnél nagy szükség lehet.
  • Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem - jogosan.Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy nem szükséges előhívó folyadék, nem szükséges semmilyen vegyszer hozzá, melyeket korábban havonta kellett cserélni, ezek mind nem kerülnek ki a környezetünkbe, nem szükséges hozzá mindig új film, mivel ezek a szenzorok több ezerszer újrahasználhatók.
  • Gyorsabb a film előhívás is, kb. ötöde a korábbi várakozási időnek míg a gép beszkenneli az adatokat a szenzorról. Ezáltal a páciensnek is kevesebb időt kell várakoznia.
  • Amennyiben szükséges, a felvételeket cd, pendrive-on, email vagy egyéb adathordozóra kiírva, a páciensnek átadható, ill. saját kezelőorvosához eljuttatható.
 

(Adott esetben szükség lehet még pontosabb képalkotó eljárásra, ld. még „Tudjunk meg többet a 3D CT (CBCT)-ről!”)

Vissza a fogászati lexikon szócikkeihez
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit