Fogfehérítés

FOGFEHÉRÍTÉS LEÍRÁSA


A fogfehérítés magas hatásfokú módja a fogak eredeti színének visszaállítására, vagy annál jóval világosabbá tételére a fog anyagából való elvétel nélkül.
Számos különféle oka van a fogak elszíneződésének. A különböző ételszínezékek, a dohányzás, kávézás, nagymértékű tea, bor stb. fogyasztás ugyanúgy szerepet játszik, mint az, hogy ahogy idősödik az ember kopik a fogzománca és előbukkan az alatta levő sötétebb ún. dentinállomány. A fogkő is elszínezi a fogak felszínét, vagy számos esetben különböző gyógyszerek szedésének következménye is lehet.
Többféle módszer létezik a fogfehérítésre, de abban azonosak, hogy a fogak felületére valamilyen zselészerű anyagot kell felvinni és az abból felszabaduló aktív oxigénionok hatására világosodik ki a fog.
Az enyhébb hatásfokú fehérítő anyagokat egy a szájképletekről levett minta segítségével készített sínbe lehet beletenni és a páciens otthonában használja általában éjszakára feltéve a fogaira.

Fogfehérítés 1 Fogfehérítés 2 Fogfehérítés 3
A rendelőben történő fogfehérítés magasabb hatóanyagtartalmú fehérítő zselékkel történik, amiket a kezelés során a fogorvos a fogak felületére visz föl miután az ínyt valamilyen módon pl. egy védő zselével elkülöníti a fogaktól. Ezt követően a fogfehérítő anyag hatásfokát plazma, lézer, ultrahang stb. segítségével még tovább növelve sokkal gyorsabb és jobb eredményt ér el, mint pl. a páciens otthoni fogfehérítéssel elérhet. Így felerősítve a hatást akár 7-8 árnyalatot is világosodhat a fog!
Minden fogfehérítést természetesen meg kell előzzön egy alapos fogkőlevétel, polírozás és a lyukas fogak ellátása.
A fogművek (korona, híd stb.) ilyen módon nem fehéríthetők, de a kifehérített fogakhoz természetesen lehet új, megfelelő színű pótlást készíteni ha szükséges.

Vissza a fogászati lexikon szócikkeihez
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit