Gyermekfogászat

Tejfog tömések, elhalt tejfogak ellátása

Kis pácienseink maradó fogainak egészsége érdekében fontos azok helyének fenntartása a tejfogak által, amellett, hogy a sérülékeny, épp előbúvó maradandó fogakat megvédjük az esetleges rossz tejfogak károsító hatásától.


Barázdazárás

A maradó rágófogak kis barázdái előbújásukkor „éretlenek”, könnyen szuvasodnak, ezért lényeges ebben az időben résen lenni és megvédeni őket. Erre szolgál a barázdazárás: egy fájdalmatlan eljárás, mely lényegében a rágófogak legsérülékenyebb részének egy speciális anyaggal történő bevonása.
Baleseti fogsérülések elsősegélye: Gyermekkorban különösen gyakoriak a játékból, sportból bekövetkező tej-, vagy maradandó fog, (törések, meglazulás, fogkiesés) lágyrész-, vagy csontsérülések, melyek haladéktalan ellátása és vagy megfelelő szakellátásra történő beutalása elengedhetetlen a gyermek egészséges fejlődése szempontjából.


Rendszeres ellenőrzés, gondozás, higiénés szaktanácsadás

Gyermekeink fogazatának korai életkorban elkezdődő rendszeres, szakszerű ellenőrzése, gondozása egész felnőttkorukra kihathat mind egészségügyi, mind pszichés szempontból. Ezért igyekszünk az egész családra figyelemmel lenni a legkisebbektől a legnagyobbakig.


KISMAMÁK ellenőrzése, ellátása, szaktanácsadás

A fogászati kezelést nem lehet elég korán kezdeni. Bizonyos fogászati megbetegedések hatással lehetnek a baba egészségügyi állapotára, s akár koraszülést, vetélést is okozhatnak.
A kismamák megváltozott hormonális állapota pedig a fogazat speciális kezelését, ellátását igényelheti. A fogászati gondozásba vétel ideális időpontja a tervezett teherbeesést megelőzően lenne.

 

 

 

Vissza
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit