Nemzeti parkok

Kiskunsági Nemzeti Park: 

A park legismertebb része a bugaci-puszta, ahol az Ősborókás mellett a tájegység jellegzetes buckavilága és homokpusztája várja a látogatót. A bugaci csikósok ügyességét és a régi pásztorhagyományokat a főszezonban naponta ismétlődő lovas programok jelenítik meg, a környéken számos lovastanya várja a látogatókat.

 

 Körös-Maros Nemzeti Park:

 

Az állatok közül nem egy ritkaság található, mint például a nagy sziki bagolylepke faj, a sztyepplepke, a földikutya. Dévaványa mellett található Európa legnagyobb túzokrezervátuma, ahol lehetőség nyílik a kontinens legnagyobb testű szárnyas madarának tanulmányozására.

 

Duna-Dráva Nemzeti Park:

 

Leghíresebb része a Gemenci erdő, amely hazánk és egész Európa fekete gólyák és réti sasok által legsűrűbben lakott területe. Gemenc, mint vadászterület az itt élő gímszarvas-állománya miatt rendkívül keresett.

 

 


Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark:

„Azon a helyen a vezér és nemesei elrendezték az országnak minden szokástörvényét meg valamennyi jogát is, a magyarok a maguk nyelvén Szerinek nevezték el."(Anonymus)

Így ír III. Béla történetírója a legendák övezte történelmi tájról, mely Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkként vált ismertté szerte Magyarországon s a nagyvilágban.

A honfoglalás szeri legendájától napjaink valóságáig ívelő történelmi múlt helyszínére érkezik a látogató belépve az Emlékpark kapuján. Kedvére választhat itt idős és fiatal, magyar és külföldi a művelődés, a szórakozás és a kellemes időtöltés lehetőségei közül. S akkor még nem is beszéltünk a látvány, az élmény s az érzelmek testet-lelket gyönyörködtető hatásáról. A park egy teljes napot kínál látogatóinak. Olyan nemzeti kulturális örökség részese lehet az idelátogató, ahol történelmi, régészeti, néprajzi, képzőművészeti és természettudományi ismeretekkel gazdagodhat. Ünnepeink, a Vince-napi vicevessző vágástól pünkösd, húsvét, Szent István-napon át a János-napi boráldásig, mind-mind jókedvű rendezvények sokasága.

A kínálatból: erdei barangolás, tűzrakó helyek, nyári tábor, jurták. Az új kemping és az erdei vendégház gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt jelent, nemkevésbé a halban gazdag víz a horgászoknak. Látogatóink szabadon választhatnak a világhírű Feszti-körkép mellett 33 állandó kiállítás, 42 műalkotás, a szabadtéri néprajzi múzeum, az Erdők temploma, a Nomád park, a tornapálya, a tanösvény, a zenei és gasztronómiai élvezetek között. Az események középpontjában álló rotunda mellett a gátőrház, a Világ Magyarságának Hajléka, Szer monostorának romjai, a szoborpanteon, a vágtázó lovasok, Klébelsberg iskolája várja vendégeinket. 


 

  Szarvas és a Körös:

 

Legnagyobb nevezetessége az Arborétum, melynek 82 hektáros területén 1600 fa- és cserjefaj található. A történelmi Magyarország közepét jelölő szélmalomhoz a Történelmi Emlékúton juthatunk el. A Holt-Körös 29 km-es hosszával Magyarország ötödik legnagyobb állóvize, így a horgászatot kedvelők itt igazán hódolhatnak szenvedélyüknek. Ha valaki a víz szerelmese, akkor sétahajózhat a holtágon, megtekintheti a páratlan szépségű, Magyarországon egyedülálló mocsári ciprusokat, igénybe veheti a vízparton létesített strandokat, bérelhet kenukat, kajakokat a Kajak-Kenu Club Erzsébet-ligeti telepén. Minden évben megrendezésre kerülő legnagyobb rendezvényeink: Amatőr Fogathajtó Bajnokság és Lovas Találkozó, Dudásfesztivál, Körös Napok, Szarvas Város Napja, Aratónap, Amatőr Maratoni Kenuverseny, Szent István Napi Rendezvények, Szilvanap. 

Vissza
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit