Városok


Szeged

a napfény, a Tisza fővárosa. A város mai képét az ember mellett a természet is gyakran alakította, így nem csoda, hogy a város élete szorosan kapcsolódik a Tiszához. Az 1879-es nagy árvíz után szinte a semmiből építették újjá. Olyan pompás eklektikus palotákkal és szecessziós épületekkel gazdagodott a város, mint a Reök-palota, a Zsinagóga. A városnak szinte jelképévé vált a Fogadalmi templom a Dóm téren, mely a Szegedi Szabadtéri Játékok helyszínéül is szolgál. Itt található a Dél-alföld egyik legjelentősebb középkori műemléke, a magyar gótikus építészet egyik legérettebb alkotása, a Havas Boldogasszony-templom. Szeged a mindig fiatal nagyváros, a több ezer diákkal, itt az élet nyüzsgő és mindig vidám, itt mindig történik valami, mint például a Tavaszi Fesztivál, a Tiszai Halfesztivál, a Fűszerpaprika Napok vagy a Szegedi Ifjúsági Napok. Szeged fürdőváros is, az Anna fürdőben és a Gombában megtalálja a kikapcsolódási lehetőséget, az is, aki gyógyulni és az is, aki egyszerűen csak szórakozni szeretne ebben a csodálatos városban.

Hódmezővásárhely (az alföldi művészváros):

Hódmezővásárhelyen és térségében minden megtalálható ahhoz, hogy a turista jól érezze magát: szép természeti környezet, folyó- és állóvizek, tanösvények, termál- és gyógyvizek, gazdag vad- és halállomány, műemlékek, az Emlékpont, múzeumok, képtár és galériák, néprajzi és népművészeti emlékek, színvonalas kulturális programok, országosan ismert, élénk képzőművészeti élet.
A térség kiváló állattenyésztésének hagyományait és eredményeit mutatja be a minden év áprilisában megrendezésre kerülő, színes programokkal tarkított Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár, valamint az immár nemzetközi Szent György-napi Juhászverseny.

Magyarország első EMLÉKPONT-ja 2006. júliusában nyitotta meg kapuit Hódmezővásárhelyen. Fél év alatt több mint harmincezren voltak kíváncsiak a város 1945 és 1990 közötti történetét bemutató különleges kiállításra. Szeretettel várjuk Önt és kedves családját az Emlékpontban, látogasson el!
Nyitva tartás: hétfő múzeumi szünnap, kedd-péntekig 10-18 óráig, szombat-vasárnap 10-19 óráig
Tárlatvezetést előzetes bejelentkezés esetén magyar és angol nyelven biztosított. Tel.: 62/530-940

 

 

A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő és Városi Sportuszoda, nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben terül el. Jól megközelíthető helyen, nyugodt környezetben több, szabadtéri termálvizes medence kínál enyhülést a reumatológiai panaszokra.
A fürdőzők kényelmét szolgálja az új, korszerű, 600 férőhelyes szekrényes öltöző. A fürdő területén masszírozás, víz alatti masszázs, szolárium, szauna, gőzkabin, gyógyúszás, aquafitnessz vehető igénybe, esetenként Erzsébet Kórház szakembereinek közreműködésével.
A strand együtt üzemel a nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére alkalmas korszerű Városi Sportuszodával, mely sokszínű szolgáltatással várja a sportolni vágyókat. Az újonnan kiépült infrastruktúra magas szintű ellátást biztosít mind a fogadás, mind a technikai lebonyolítás szempontjából.
 Vissza
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit