Mosolytervezés

Mosolytervezés „Smylist” módra

 Korábban pácienseink fogazatának rehabilitációjához nagyon kevés esztétikai szabályt tanultunk meg, inkább kinek-kinek jó ízlésére volt bízva és természetesen a funkcionális szabályokra támaszkodhattunk. A pótlásokat jórészt tapasztalati úton terveztük meg, a technikusokkal egyetértésben, majd felpróbáltuk és a pácienssel együtt eldöntöttük, tetszik-e az elkészült munka, vagy sem.

Közben változtak a felhasznált anyagok: a fém és műanyag előrészes pótlásokat leváltották a fémkerámia pótlások, jelenleg pedig lehetőségünk van a csodálatosan természethű, számítógépes pontosságú zircon vázas kerámiák és prettau zirconok készítésére, mely ismét egy hatalmas ugrás a fogászati esztétika fejlődésében. Újabb anyagok állnak rendelkezésünkre a direkt és indirekt héjak területén is. Bevetettük már az eredeti lenyomatok és a fotózás technikáját is a szépre törekvés érdekében. Természetesen ezzel együtt megnövekedtek az esztétikai elvárások is orvos és páciens részéről egyaránt.

Ezen megnövekedett igények hívták életre a mosolytervezés dr. Csillag Mária által létrehozott tudományát is, mely ma már egy szoftver támogatásával beköltözött a rendelőkbe is, s az ARS DENTAL elsők között áll páciensei rendelkezésére, hogy egyénre szabott, tudatos tervezéssel úgy alakítsuk át fogazatát, hogy az harmónikusan illeszkedjen, s kiemelje vonásainak természetes szépségét. Mindezt úgy, hogy előre az esztétikai irányelveknek megfelelően megtervezhetjük, s egy manipulált fotón megtekintve kiválaszthatjuk a legkedvezőbb megoldást. Ilyen volt-ilyen lett…még mielőtt hozzákezdtünk volna. A program segítségével az úgynevezett eredeti, genetikai mosolyt próbáljuk megjeleníteni harmonikus formában. Gyorsan és könnyedén kipróbálható a különböző fog- és mosolykarakterek páciens arcára gyakorolt hatása. Azt rég tudjuk, hogy a fog alakjának illeszkednie kell az arc formájához, az azonban megdöbbentő, hogy az adott fogforma  lágyítása, vagy éppen karakterisztikusabbá tétele az arc egyes elemeit milyen mértékben tudja finomítani vagy hangsúlyozni.

Természetesen mindazon irányelveket, melyeket a mosolytervezés stúdiumában megtanultunk, a „hétköznapi” fogászati kezelésekbe beépítettük. Kérje tőlünk, s tervezzük meg a mi iránymutatásunkkal, de az Ön egyedi kívánságaival, milyen mosolyt szeretne. Mottónk: „Az elégedett páciens a jó páciens!” 

Vissza a fogászati lexikon szócikkeihez
Kérjen időpontot most!
 
adószám

Telefon/Fax: (62) 248-391

huendefrit